Baneocin

Baneocin

Producator: Sandoz GmbH(Austria)

Pretul: 39.42 lei (cutia)

Reducere
3% - 38.24 lei
5% - 37.45 lei

  • : ung.
  • : 250 UI + 5000 UI/g
  • : 20 g N1

Descriere Baneocin

Compozitie :

Bacitracina (250 U) si Neomicina (5000 U) in 1 g de produs.

Particularitati farmacologice :

Ambele sunt antibiotice bactericide care isi potenteaza reciproc actiunea antibacteriana.

Prezentare :

Unguent 20 g in tuburi.

Indicatii :

Infectiile bacteriene. In dermatologie - impetigoul contagios, furunculele, carbunculele (dupa tratamentul chirurgical), foliculita scalpului, foliculita profunda, hidroadenita purulenta, abcesele (dupa incizie), ulcerele, eczema, infectiile secundare postoperatorii, combustiile. In obstetrica-ginecologie - perioada postoperatorie dupa ruptura perineului, profilaxia sau tratamentul mastitelor (dupa drenare). In ORL - infectiile secundare in rinita acuta sau cronica, otita externa, perioada postoperatorie dupa interventiile in sinusite, mastoidite.

Utilizare terapeutica :

Se aplica topic pe suprafetele lezate de 2-3 ori pe zi timp de 7 zile. In curele suplimentare dozele se reduc la jumatate.

Supradozare :

Blocada neuromusculara, in special la bolnavii de miastenie. Tratament cu preparate de calciu si neostigmina.

Efecte adverse :

Iritatie si eritem sau prurit in cazuri rare. In curele de durata sensibilizarea pielii, eczema de contact, suprainfectii. Absorbtia baneocinei poate conduce la afectiuni cohleare si vestibulare, nefrotoxicitate si blocada neuro-musculara.

Contraindicatii :

Hipersensibilitatea la bacitracina sau neomicina sau alte aminoglicozide, perforatia timpanului (in ORL), suprafetele lezate prea extinse (preparatul se absoarbe in doze toxice), insuficienta cardiaca sau renala severa (riscul ototoxicitatii).

Interactiuni :

Diureticele de ansa (furosemidul, acidul etacrinic) cresc riscul oto- si nefrotoxicitatii. Cefalosporinele si alte aminoglicozide cresc nefrotoxicitatea. Baneocina potenteaza efectul anestezicelor generale si miorelaxantelor.

Precautii :

Sarcina si lactatia. Insuficienta renala sau hepatica. Bolnavii de miastenie.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii