Captopril

Captopril

Producator: NEW TONE SRL, SC (prod.: Arena Group SA, SC, România; NEW TONE SRL, SC, Republica Moldova)(Republica Moldova)

Pretul: 10.15 lei (cutia)

Reducere
3% - 9.85 lei
5% - 9.64 lei

Stoc epuizat
 • : comp.
 • : 25 mg
 • : N10

Descriere Captopril

Particularitati farmacologice :

Antihipertensiv prin inhibitia enzimei de conversie a angiotensinei I in angiotensina II. Aceasta din urma are efecte vasoconstrictoare puternice si, in afara de asta, stimuleaza sinteza aldosteronului in corticosuprarenale. Aldosteronul, la rindul sau, retine sodiul si apa in organism. Preparatul scade rezistenta vasculara periferica, nu modifica sau chiar creste circulatia renala si rata filtratiei glomerulare. Efectul antihipertensiv se manifesta in ortostatism si in pozitia orizontala, la pacientii cu hiperreninemie inalta sau moderata nu provoaca tahicardie compensatorie. Intreruperea brusca a tratamentului nu conduce la cresterea rapida a tensiunii arteriale. Inhibitia enzimei de conversie in miocard are efecte cardioprotectoare datorita acumularii de bradikinina.

Indicatii :

Hipertensiunea arteriala esentiala, in special cu hiperreninemie, in monoterapie sau asociat cu diuretice, hipertensiunea renala cu hiperreninemie, insuficienta cardiaca congestiva.

Utilizare terapeutica :

Initiala cite 6,25-25 mg de 2-3 ori pe zi. Daca in 2 saptamini efectul este nesatisfacator se creste la 50 mg de 2-3 ori pe zi. In insuficienta renala dozele se reduc.

Supradozare :

Hipotensiune severa.

Tratament: Perfuzie i.v. de solutie salina isotona, antihipotensive.

Efecte adverse :

Ameteli, cefalee, oboseala, hipotensiune arteriala, colaps ortostatic, tuse, greata, diaree. Edem angioneurotic (in acest caz tratamentul trebuie sistat).

Contraindicatii :

Hipersensibilitatea la preparat, hiperkalemia, sarcina, lactatia.

Interactiuni :

Diureticele potenteaza actiunea antihipertensiva a captoprilului (in administrarea concomitenta a se micsora dozele), anestezicele generale pot provoca hipotensiune severa. Administrat concomitent cu amiodaronul poate declansa aritmii cauzate de hipokalemie. Diureticele care economisesc potasiul, sarurile de potasiu sau alimentele bogate in potasiu pot conduce la hiperkalemie. AINS pot reduce efectul hipotensiv: captoprilul creste nivelul plasmatic al digoxinei, litiului, alopurinolului: probenecidul creste concentratia plasmatica a captoprilului, iar rifampicina o reduce.

Precautii :

Se administreaza cu atentie in a doua jumatate a sarcinii, in insuficienta renala, stenoza valvulara sau insuficienta cardiaca congestiva, edemul angioneurotic in antecedente.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.

 • Lisinopril Grindeks

  Lisinopril Grindeks
  57.38 lei

  Reducere
  3% - 55.66 lei
  5% - 54.51 lei

  Adauga in cos
 • Preductrim

  Preductrim
  82.5 lei

  Reducere
  3% - 80.03 lei
  5% - 78.38 lei

  Adauga in cos
 • Panangin

  Panangin
  64.82 lei

  Reducere
  3% - 62.88 lei
  5% - 61.58 lei

  Stoc epuizat
 • Riboxină

  Riboxină
  3.77 lei

  Reducere
  3% - 3.66 lei
  5% - 3.58 lei

  Stoc epuizat
 • Tinctură de propolis

  Tinctură de propolis
  20.57 lei

  Reducere
  3% - 19.95 lei
  5% - 19.54 lei

  Stoc epuizat
 • Ednyt

  Ednyt
  37.35 lei

  Reducere
  3% - 36.23 lei
  5% - 35.48 lei

  Stoc epuizat
 • Lisinopril

  Lisinopril
  24.18 lei

  Reducere
  3% - 23.45 lei
  5% - 22.97 lei

  Stoc epuizat
 • Validol

  Validol
  2.84 lei

  Reducere
  3% - 2.75 lei
  5% - 2.70 lei

  Stoc epuizat
 • Hartil

  Hartil
  80.5 lei

  Reducere
  3% - 78.09 lei
  5% - 76.48 lei

  Stoc epuizat

 cutii