Nebilet

Nebilet

Producator: Menarini International Operations Luxembourg SA (prod.: Berlin-Chemie AG (Menarini Group), Germania)(Luxemburg)

Pretul: 159.1 lei (cutia)

Reducere
3% - 154.33 lei
5% - 151.15 lei

Adauga in cos
  • : comp.
  • : 5 mg
  • : N14x2

Descriere Nebilet

Indicatii

hipertensiune arteriala esentiala.

Doze si mod de administrare

Doza zilnica recomandata pentru adulti este de 1 comprimat (5 mg nebivolol). Efectul antihipertensiv devine evident dupa 1-2 saptamani de tratament. in unele cazuri efectul optim este obtinut dupa 4 saptamani de tratament. Nebilet poate fi administrat ca terapie unica sau in combinatie cu alti agenti antihipertensivi. Doza initiala recomandata la pacientii cu insuficienta renala sau peste 65 ani este 1/2 comprimat Nebilet pe zi (2,5 mg nebivolol). La nevoie, doza poate fi crescuta la 1 comprimat pe zi. Comprimatele se administreaza in timpul mesei. Este preferabil ca doza zilnica sa fie administrata la aceeasi ora a zilei. hipertensiunea arteriala este o afectiune care necesita de regula tratament de lunga durata si efectul antihipertensiv al Nebilet se mentine pe intreaga perioada de tratament.

Contraindicatii

Nebilet nu se va administra la pacienti cu hipersensibilitate la nebivolol, cu tulburari ale functiei hepatice, in timpul sarcinii si alaptarii, la copii in soc cardiogen, insuficienta cardiaca netratata, sindrom de nod sinuzal, tulburari in sistemul de conducere (bloc de sinus atrial, bloc AV de gradul doi si trei), bronhospasm si astm bronsic in antecedente, tumora netratata a glandei suprarenale (feocromocitom), frecventa cardiaca mai mica de 50 batai/min (bradicardie).

Masuri de precautie

Nebilet se va administra cu prudenta in urmatoarele cazuri: la pacienti peste 75 ani; la pacienti cu cardiopatie ischemica tratamentul se va intrerupe treptat timp de 1-2 saptamani; diabet: Nebilet nu infuenteaza nivelul glicemiei dar poate masca simptomele de hipoglicemie; hipertiroidism: poate fi mascata o frecventa cardiaca crescuta. sarcina si alaptare: in studiile efectuate pe animale nu au fost observate efecte toxice. Cu toate acestea, nu se recomanda administrarea de Nebilet in timpul sarcinii si in perioada de alaptare.

Reactii adverse

Daca se respecta dozele prescrise, reactiile adverse pot aparea doar rareori si sunt de regula reversibile. in foarte rare cazuri pot aparea cefalee, vertij, diaree, greata si cu totul izolat pot aparea edeme. Efectele adverse tipice ale -blocantelor pot aparea doar in cazuri foarte rare: puls scazut, scaderea tensiunii arteriale, insuficienta cardiaca. Daca apar manifestari nedorite va rugam informati imediat medicul.
 

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii