Regulax

Regulax

Producator: Krewel Meuselbach GmbH(Germania)

Pretul: 37.13 lei (cutia)

Reducere
3% - 36.02 lei
5% - 35.27 lei

  • : comp. masticab.
  • : --
  • : N6

Descriere Regulax

Actiune terapeutica

Laxativ vegetal.

Indicatii

Constipatie cu defecatii rare sau/si cu scaune de consistenta crescuta, motilitate intestinala scazuta. Motilitatea intestinala scazuta si constipatia sunt afectiuni larg raspandite, dar rareori sunt consecinta unei boli severe. In general, sunt cauzate de conditii deosebite de viata, cum ar fi stresul, lipsa de miscare, toalete straine si alimentatia necorespunzatoare. De aceea, un laxativ bun ar trebui sa va ajute fara a va crea un disconfort. Folosind Regulax, ati ales un produs care regleaza motilitatea intestinala, mareste volumul scaunelor si stimuleaza peristaltismul intestinal. Astfel, se stabileste o defecatie regulata, fiziologica. Regulax este produs la Meuselbach/Thringen de mai bine de 30 ani din substante vegetale active extrase din frunze si fructe de Senna. Laxativul poate fi usor divizat si astfel se obtine o dozare individualizata adecvata. Administrarea se face usor datorita gustului placut. Incercati sa va gasiti un ritm de viata echilibrat si concomitent sa micsorati doza de Regulax. In acest fel, intestinul va avea din nou o activitate normala, regulata. Urmatoarele recomandari vor determina o functie intestinala normala: incercati sa eliminati stresul din viata voastra. Este de preferat sa se mearga la toaleta zilnic, la o ora fixa, intr-un mediu familial. Stabiliti ore regulate de masa si incercati sa consumati alimente diversificate, cu un numar redus de calorii si cu continut de fibre celulozice. Inlocuiti mancarea gatita cu fructe, salate si cereale. Nu mancati intre mese. Este de preferat sa beti mai multa apa minerala. Majoritatea profesiilor favorizeaza sedentarismul. Din acest motiv, organismul nu consuma destula energie din alimente. Lipsa de miscare este una din cauzele principale ale constipatiei. Incercati pe cat posibil sa alergati sau sa faceti gimnastica. Tineti cont de faptul ca intervalul intre momentul administrarii produsului si momentul in care actioneaza este de 8 ore si ca la unele persoane un numar de 2-3 defecatii pe saptamana este normal.

Contraindicatii

Sunt boli sau circumstante pentru care unele medicamente nu sunt prescrise sau pot fi prescrise numai dupa un examen atent al medicului, care va aprecia global proportia favorabila dintre beneficiul terapeutic si eventualele reactii nedorite. Pentru aceasta, medicul trebuie sa examineze atent in ce constau contraindicatiile si se va informa despre antecedente, boli insotitoare, alt tratament concomitent, ca si despre circumstantele speciale de viata. Contraindicatiile se pot stabili si dupa inceperea tratamentului cu acest produs. Si in astfel de cazuri trebuie informat medicul. A nu se administra Regulax in: ocluzia intestinala (ileus), boli inflamatorii acute ale intestinului (ex.: morbul Crohn, colita ulceroasa, apendicita), dureri abdominale de origine necunoscuta, la copii sub 12 ani.
Sarcina si alaptare: a nu se administra in perioada de sarcina si alaptare.

Masuri de precautie

Laxativele nu se administreaza timp indelungat sau in doze mari. Laxativele antracenozide se administreaza pe o perioada scurta de timp, in caz contrar scaderea motilitatii intestinale se va accentua. Regulax se recomanda numai in cazul in care nu se obtine un raspuns terapeutic cu schimbarea regimului alimentar sau cu laxative de volum.
Indicatii pentru diabetici: caloriile per cub sunt de circa 63 kJ 15,4 kcal. , respectiv 0, 31 BE.
A nu se utiliza produsul dupa expirarea termenului de valabilitate.

Reactii adverse

Medicamentele pot avea pe langa actiunile principale si actiuni nedorite, asa-numitele reactii adverse. Reactiile adverse care au fost semnalate in timp legate de administrarea produsului, dar care nu se manifesta la fiecare pacient, sunt, dupa cum urmeaza: in cazuri izolate, pot aparea crampe gastrointestinale; in aceste cazuri se recomanda reducerea dozei. In cazul administrarii de lunga durata sau al consumului exagerat de laxative, pot aparea: eliminari electrolitice crescute, in special de potasiu; albuminurie sau hematurie; depozitarea de pigmenti coloranti in mucoasa intestinala (Pseudomelanosis coli) care nu este nociva si este reversibila in momentul intreruperii administrarii. Hipopotasemia poate produce tulburari ale functiei cardiace si slabiciune musculara, in special la administrarea concomitenta de glicozide cardiace, diuretice si hormoni corticosuprarenali.
Interactiuni cu alte medicamente: actiunile unor medicamente pot fi influentate de administrarea concomitenta a altor preparate. Daca folositi constant un medicament sau l-ati utilizat pana de curand sau doriti sa-l utilizati impreuna cu medicamentul de fata, este bine sa consultati medicul. Acesta va poate spune daca in conditiile date sunt probleme de toleranta la produs sau daca sunt necesare masuri speciale, ca ex.: stabilirea unei doze noi in cazul utilizarii acestui produs. In cazul unei administrari de durata/consum exagerat, hipopotasemia poate potenta actiunea glicozidelor cardiace sau influenta actiunea antiaritmicelor. Eliminarile de potasiu pot fi accentuate de administrarea concomitenta de diuretice tiazidice, hormoni corticosuprarenali si radacina de lemn dulce.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii