Ac. acetilsalicylicum 500mg tab. N10

Ac. acetilsalicylicum 500mg tab. N10

Producator: Farmaco S.A.(Moldova)

Pretul: 2.08 lei (cutia)

Reducere
3% - 2.02 lei
5% - 1.98 lei

Stoc epuizat
  • : comp.
  • : 500mg
  • : N10

Descriere Ac. acetilsalicylicum 500mg tab. N10

Particularitati farmacologice :

Acidul acetilsalicilic este probabil cel mai vechi preparat obtinut pe cale sintetica. Se utilizeaza peste 100 ani. Manifesta actiune analgezica, antipiretica, antiinflamatoare, antireumatica si antiagreganta prin acetilarea si inactivarea ciclooxigenazei, reducerea sintezei prostaglandinelor si tromboxanului A2. Efectul analgezic are origine periferica si centrala. La periferie scaderea nivelului prostaglandinelor tisulare reduce sensibilitatea receptorilor nociceptivi la substantele algogene, iar in encefal actioneaza in hipotalamus printr-un mecanism necunoscut. Tot in hipotalamus isi manifesta si efectul antipiretic, probabil prin reducerea concentratiei prostaglandinelor la nivelul centrului termoreglator si datorita vasodilatatiei periferice si sudoratiei.  Sinteza troboxanului in plachetele sanguine este ireversibila si are ca urmare efectul antiagregant. Activitatea ciclooxigenazei plachetare se restabileste treptat pe masura aparitiei in singe a plachetelor noi.

Indicatii :

Algiile slabe si moderate, febra, bolile reumatismale, profilaxia trombozelor si emboliilor, tulburarilor vasculare cerebrale si coronariene, perioada post-infarct.

Utilizare terapeutica :

Adulti pina la 3 g pe zi. Copii peste 5 ani 10-15 mg/kg la o priza. In bolile reumatismale, adulti 3-4 g/zi, copii 0,2 g pentru fiecare an de viata pe zi. Ca antiagregant 250-325 mg de 3 ori pe zi, in scopuri profilactice 100 mg/zi sau 250-300-325 mg de 2 ori pe saptamina.

Supradozare :

In cazurile usoare greata, varsaturi, dureri epigastrice, acufene, ameteli, cefalee. In cazurile grave gindire incoerenta, somnolenta, colaps, tremor, dispnee sau hiperpnee, deshidratare, hipertermie, urina alcalina, acidoza metabolica, alcaloza respiratorie (gazoasa), tulburari ale metabolismului glucidic, hiperactivitate, posibile convulsii, coma. Doza letala este de peste 10 g pentru adulti si peste 3 g pentru copii. Tratament: Voma indusa sau lavaj gastric, carbune activat, laxative saline (osmotice). In functie de echilibrul acido-bazic si electrolitic

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii