Almagel

Almagel

Producator: Balkanpharma Troyan AD(Bulgaria)

Pretul: 39.85 lei (cutia)

Reducere
3% - 38.65 lei
5% - 37.86 lei

Adauga in cos
  • : susp. orală
  • : 218 mg + 75 mg/5 ml
  • : 170 ml N1

Descriere Almagel

Indicatii:

Ulcer duodenal si ulcer gastric, gastrita hiperacida, esofagita de reflux.

Prezentare farmaceutica Almagel:

gel indulcit si aromatizat, pentru uz intern, continand la 5 ml (o lingurita mensura): si hidroxid de aluminiu gel 0,3 g hidroxid de magneziu gel 0,1 g (flacon cu 170 ml);

Almagel A: gel indulcit si aromatizat, pentru uz intern, continand la 5 ml (o lingurita mensura): hidroxid de aluminiu gel 0,3 g, hidroxid de magneziu gel 0,1 g si benzocaina (anestezina) 0,1 g (flacon cu 170 ml).

Actiune terapeutica :

Antiacid gastric neutralizat prin hidroxidul de aluminiu si hidroxidul de magneziu ; Almagel A contine si benzocaina, care are actiune anestezica locala.

Mod de administrare:

Oral, cate 1-2 lingurite la 1 si 3 ore dupa mese, apoi se reia ciclul masa-antiacid.

Reactii adverse:

Rareori reactii alergice cutanate (la benzocaina); tratamentul indelungat, abuziv, poate fi cauza de carenta fosfatica (in intestin se formeaza fosfat de aluminiu insolubil, care se elimina), cu osteoporoza, hipercalciurie si nefrolitiaza secundara.

Contraindicatii:

Abdomen acut, gastrita hipoacida, alergie la benzocaina, stari de hiperfosfatemie; prudenta in insuficienta renala avansata (risc de acumulare a magneziului si aluminiului). Antiacidele pe baza de aluminiu si magneziu micsoreaza absorbtia intestinala a tetraciclinelor, dioxinei si altor medicamente; administrarea acestora trebuie facuta cu cel putin o ora inainte sau 3 ore dupa Almagel; benzocaina poate antagoniza actiunea sulfonamidelor antibacteriene (prin acidul p-aminobenzoic, pe care il elibereaza prin hidroliza).

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii