Almagel A

Almagel  A

Producator: Balkanpharma Troyan AD(Bulgaria)

Pretul: 42.53 lei (cutia)

Reducere
3% - 41.25 lei
5% - 40.40 lei

Adauga in cos
  • : susp. orală
  • : 218 mg + 75 mg + 109 mg/5 ml
  • : 170 ml N1

Descriere Almagel A

DCI-ul substantei active:

Hidroxid de aluminiu gel + Hidroxid de magneziu pastă + Benzocaină

COMPOZIŢIA PREPARATULUI:

5 ml (o linguriţă dozatoare) suspensie orală conţine:

substanţe active: hidroxid de aluminiu gel 2,18 g echivalent cu oxid de aluminiu 218 mg; hidroxid de magneziu pastă 350 mg echivalent cu oxid de magneziu 75 mg; benzocaină 109 mg;

substanţe auxiliare: sorbitol, hidroxietilceluloză, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, parahidroxibenzoat de butii, zaharină sodică, ulei citric, etanol 96%, apă purificată.

FORMA FARMACEUTICA:

Suspensie orală .

DESCRIEREA PREPARATULUI

| Suspensie de culoare albă sau aproape albă. La păstrare pe suprafaţă se poate observa un strat - de lichid transparent. La agitarea energică a conţinutului flaconului omogenitatea suspensiei se " restabileşte.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ, codul ATC:

Antiacide, A02AB10.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

* Proprietăţi farmacodinamice Almagel A reprezintă o combinaţie echilibrată de hidroxid de aluminiu şi magneziu şi sorbitol. El manifestă un efect antiacid moderat la administrarea în doză uzuală recomandată şi unică la 40-60 min. după mase.

Hidroxidul de aluminiu neutralizează secreţia crescută de acid dorhidric şi scade activitatea pepsinei în stomac, formând clorura de aluminiu, care sub influenţa conţinutului alcalin al intestinului se transformă în săruri alcaline de aluminiu, care sunt absorbite în cantităţi minime şi aproape nu modifică concentraţia de săruri de aluminiu în sânge la administrarea de scurt timp a Almagelului A. Pe de altă parte, hidroxidul de aluminiu reduce concentraţia de fosfaţi,legînd ionii de fosfat în intestin şi limitând astfel absorbţia lor.

Hidroxidul de magneziu de asemenea neutralizează acidul dorhidric în stomac,transformîndu-se în dorură de magneziu, care are un efect uşor laxativ.     
Antiacidele ce conţin aluminiu, inclusiv şi Almagelul, manifestă un oarecare efect citoprotectiv asupra mucoasei gastrice, care se datorează stimulării sintezei de prostaglandine. Acest lucru creşte rezistenţa acesteia şi o protejează de leziuni necrotice inflamatorii şi eroziv-hemoragice în rezultatul administrării de agenţi iritanţi şi ulcerogeni cum ar fi aspirina, AINS, etanolul.

Benzocaina are un efect anestezic local în prezenţa de durere.

Sorbitolul manifestă efect slab coleretic şi moderat carminativ, precum şi un efect laxativ moderat, ceea ce compensează la majoritatea pacienţilor predispunerea la constipaţii sub acţiunea hidroxidului de aluminiu.

Almagel A nu conduce la dezvoltarea alcalozei şi formarea de dioxid de carbon (C02) în stomac.

Proprietăţi farmacocinetice

Hidroxid de aluminiu

Absorbţia - sistematic se resorb cantităţi mici de preparat.

Distribuţia - lipseşte.

Metabolizarea - lipseşte.

Excretarea - este excretat în materii fecale.

Hidroxid de magneziu

Absorbţia - ionii de magneziu sunt resorbiţi în aproximativ 10% din doza administrată şi nu

modifică concentraţia ionilor de magneziu în sânge.

Distribuţia - de obicei local.

Metabolizarea - lipseşte.

Excretarea - este excretat în materii fecale.

Benzocaina

Benzocaina se absoarbe în cantităţi minime şi aproape nu are nici un efect sistemic asupra organismului. Efectul anestezic local al acesteia se manifestă după 1-2 minute după administrarea suspensiei.

Gradul de resorbţie nu ţine de mecanismul de acţiune al produsului.

Durata de acţiune depinde de rata de golire gastrică. în stare de repaus alimentar, aceasta

variază între 20 la 60 minute. La administrarea după o oră după masă efectul antiacid poate dura până la 3 ore.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratament simptomatic de scurtă durată al modificărilor inflamatorii şi erozive, însoţite de durere, greaţă şi vomă, inflamaţia acută sau cronică sau alte afecţiuni ale mucoasei esofagului, stomacului şi duodenului.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Adulţi:

Cîte 5 -10 ml (1-2 linguri dozatoare) 3-4 ori pe zi cu 10-15 minute înainte de masă.

Durata maximă a tratamentului constituie 6-7 zile, apoi se trece la tratamentul cu Almagel.

Nu se recomandă consumul de lichide în termen de 15 de minute după administrare.

înainte de fiecare administrare suspensia trebuie omogenizată prin agitarea sticlei!

REACŢII ADVERSE

Almagel A poate provoca constipaţii, care trec după reducerea dozei. în cazuri rare pot apărea greţuri, vomă, crampe stomacale, schimbarea senzaţiilor gustative, reacţii alergice şi hipermagneziemie (ridicarea nivelului de magneziu în sânge).

La administrarea de lungă durată a preparatului de către pacienţii cu insuficienţă renală şi dializă sunt posibile schimbări de dispoziţie şi vigilenţă mentală.

La administrarea îndelungată a unor doze mari de preparat pe lîngă deficitul de fosfor în alimente, poate provoca osteomalacie (înmuierea oaselor) datorită reducerii numărului de fosfaţi în sînge.

CONTRAINDICAŢII

A nu se administra Almagel în:

- hipersensibilitate la oricare din componentele care intră în componenţa preparatului;

- formă severă de insuficienţă renală (datorită riscului de hipermagneziemie sau intoxicaţie cu aluminiu);

- nu se prescrie copiilor din cauza posibilei dezvoltări a metemoglobinemiei;

- perioada de sarcină şi alăptare.

SUPRADOZAJ

La administrarea unică a unei doze ce depăşeşte doza prescrisă de medic de obicei nu se manifestă alte semne de supradozaj decât constipaţie, meteorism (formarea crescută de gaze în intestin), disgeuzie (senzaţia de gust metalic) şi pierderea sensibilităţii la înghiţire datorită prezenţei de benzocaină în componenţa preparatului.

La administrarea îndelungată a unor doze excesive sunt posibile dereglarea glutiţiei (sufocări dese), formarea de calculi renali, apariţia de constipaţie severă, somnolenţă uşoară, hipermagneziemie. Se pot observa de asemenea semne de alcaloză metabolică (modificări ale echilibrului acido-bazic în organism): modificări în dispoziţie sau activitatea mentală, amorţeală sau dureri musculare, nervozitate şi oboseală rapidă, respiraţie lentă, senzaţii gustative neplăcute.

Este necesar de a întreprinde măsuri imediate pentru eliminarea rapidă a medicamentului din organism: provocarea vomei, lavaj gastric, administrarea de cărbune activat.

ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Nu se recomandă administrarea preparatului:

- la pacienţii cu constipaţie severă, în simptome de apendicită acută, în colită ulcerativă, diverticuloză, colostomie sau ileostomie (risc crescut de tulburări ale echilibrului hidro-electrolitic), diaree cronică, hemoroizi în stare acută;

- în modificarea echilibrului acido-bazic în organism şi în special în prezenţa de alcaloză metabolică;

-în ciroză hepatică;

-în insuficienţă cardiacă severă;

-în insuficienţă renală (de hipermagneziemie sau intoxicaţie cu aluminiu).

Deoarece aluminiul se concentrează în ţesutul nervos, administrarea antiacidelor cu conţinut

de aluminiu la pacienţii vîrstnici şi la cei cu boala Alzheimer trebuie limitată, din cauza

pericolului de înrăutăţire a stării acestora. La administrarea de către vîrstnici este posibilă

agravarea bolilor existente la nivelul oaselor şi articulaţiilor.

La apariţia reacţiilor alergice - mici erupţii cutanate, prurit, umflarea feţei, dificultăţi de

respiraţie, întrerupeţi imediat administrarea şi cereţi sfatul medicului.

La administrarea produsului apar senzaţii de amorţeală şi anestezie a mucoasei cavităţii bucale

şi a limbii. Acest fenomen este tranzitoriu şi nu necesită măsuri terapeutice.

Nu se recomandă tratamentul îndelungat al preparatului (mai mult de 6-7 zile), deoarece

acesta conţine benzocaină.

Produsul conţine sorbitol, ceea ce permite să fie administrat de către pacienţii cu diabet zaharat, dar nu este potrivit pentru tratamentul pacienţilor cu intoleranţă congenitală la fructoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebiue să utilizeze acest medicament.

Suspensia conţine parabeni. Ei pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate). Almagelul conţine alcool etilic. Poate fi dăunător persoanelor cu etilism. Acest lucru trebiue avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice sau epilepsie. Administrarea în sarcină şi perioda de alăptare

Almagel® A nu se prescrie în perioada de sarcină şi alăptare, întrucît conţine benzocaină. Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Lipsesc date despre influenţa negativă a preparatului asupra capacităţii de a conduce automobilul sau de a manevra utilaje.

Etanolul ce intră în componenţa preparatului în cantităţi care nu sunt în măsură să influenţeze capacitatea de a conduce automobilul şi de a manevra utilaje la administrarea dozelor uzuale recomandate.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE

în caz de tratament simultan cu alte medicamente, acestea trebuie luate cu 1 -2 ore înainte de sau după administrarea de Almagel A.

Almagel® A reduce aciditatea conţinutului gastric, având efect asupra acţiunii a numeroase medicamente, administrate concomitent.

Almagelul® A reduce efectul terapeutic al blocantelor H2 (cimetidina, ranitidina, famotidina), glicozidelor digitalice, sărurilor de fier, al preparatelor litiu, chinidină, mexiletină, preparate ce conţin fenotiazinol, antibiotice din rîndul tetracidinei, ciprofloxacină, izoniazidă şi ketoconazol.

Almagel® A reduce efectul terapeutic al sulfonamidelor şi, prin urmare, nu poate fi administrat în timpul tratamentului cu astfel de preparate.

Dacă se administrează simultan cu medicamente oferite sub formă de comprimate enterice, aciditatea gastrică scăzută poate conduce la dezintegrarea mai rapidă a învelişului lor şi la iritarea stomacului şi duodenului.

Almagel® A poate modifica rezultatele anumitor investigaţii şi teste de laborator sau funcţionale: produsul scade nivelul secreţiei gastrice şi prin aceasta schimbă rezultatele investigaţiei funcţionale ale acidităţii sucului gastric; perturbă testul pentru vizualizarea diverticulului cu technenţiu (T^), spre exemplu scintigrafia osoasă şi unele teste pentru examinarea esofagului, majorează nivelul seric al fosforului şi pH-ul urinei. Administrarea preparatului cu alimente şi băuturi Se recomandă administrarea preparatului în formă nediluată.

în timpul tratamentului cu Almagel A este necesar de a evita consumul de alcool şi acizi (suc de lămâie, oţet, etc.) din cauza posibilităţii de slăbire a acţiunii anestezice locale a benzocainei.

PREZENTARE, AMBALAJ

Suspensie orală câte 170 ml în flacoane de sticlă sau din polietilenă tereftalat. Un flacon cu linguriţă dozatoare şi instrucţiune pentru administrare în cutie din carton.

PĂSTRARE:

A se păstra la loc protejat de lumină, la temperatura sub 25 °C. A nu congela! A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE:

2 (doi) ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj!

STATUTUL LEGAL:

Fără prescripţie medicală

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii