Berlithion 600 UA

Berlithion 600 UA

Producator: Berlin-Chemie AG (Menarini Group)(Germania)

Pretul: 362.3 lei (cutia)

Reducere
3% - 351.43 lei
5% - 344.19 lei

Stoc epuizat
  • : conc./sol. perf.
  • : 600 mg/24 ml
  • : 24 ml N5

Descriere Berlithion 600 UA

Denumirea comercială

Berlithion® 300 UA Berlithion®600 UA

DCI-ul substanţei active:

Acidum tiocticum

COMPOZIŢIA PREPARATULUI

Berlithion® 300 UA: 12 ml (1 fiolă) conţine:
substanţă activă: sare etilendiaminică al acidului tioctic (acidului alfa-lipoic) 388 mg, echivalent a 300 mg acid tioctic; substanţe auxiliare: propilenglicol, apă pentru injecţii. Berlithion®600 UA: 24 ml (.1 fiolă) conţine:
substanţă activă: sare etilendiaminică al acidului tioctic (acidului alfa-lipoic) 755 mg, echivalent a 600 mg acid tioctic; substanţe auxiliare: apă pentru injecţii, azot.

FORMA FARMACEUTICĂ:

Concentrat pentru soluţie perfuzabilă.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul АТС:

Produs metabolic, A16A X01.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE
Proprietăţi farmacodinamice:

Acidul tioctic (alfa-lipoic) prezintă o vitaminoidă, care se formează endogen în organism. Ca coenzimă, participă în decarboxilarea oxidativă a a-cetoacizilor. în diabetul zaharat experimental acidul a-lipoic conduce la scăderea nivelului plasmatic al glucozei şi creşterea concentraţiei glicogenului în ficat, la om conduce la modificarea concentraţiei plasmatice a acidului piruvic.

Proprietăţi farmacocinetice:

Acidul tioctic se supune primului pasaj hepatic. Se metabolizează prin oxidare şi conjugare şi se elimină preponderent prin rinichi. Timpul de înjumătăţire din plasmă constituie 25 min., clearance-ul plasmatic-10-15 ml/min/kg. La sfârşitul perfuziei cu durata de 30 min. a 600 mg nivelul în plasmă constituie circa 20 mcg/ml.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratamentul simptomelor polineuropatiei diabetice periferice, polineuropatiei alcoolice.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Doza nictemerală la începutul tratamentului în tulburări semnificative ale sensibilităţii în polineuropatie diabetică severă constituie de la 12 ml (1 fiolă Berlithion®300 UA) până la 24 ml (2 fiole Berlithion®300 UAsau 1 fiolă Berlithion®600 UA) pe zi (corespunde cu 300-600 mg acid tioctic/zi).
Concentratul pentru soluţia perfuzabilă după dizolvare se administrează intravenos, timp de 24 săptămâni, în faza iniţială a maladiei.
Concentratul pentru soluţia perfuzabilă se va dizolva cu 250 ml soluţie izotonică de clorură de sodiu 0,9%, se va administra în perfuzie timp de 30 min. Soluţia perfuzabilă se va prepara nemijlocit înainte de administrare din cauza sensibilităţii substanţei active la lumină. Soluţia va fi protejată de lumină cu ajutorul foliei din aluminiu. Termenul de valabilitate al soluţiei constituie 6 ore. Ulterior tratamentul se va prelungi sub formă de comprimate ale preparatului a câte 300-600 mg. Tratamentul de bază al polineuropatiei diabetice este tratamentul diabetului.

REACŢII ADVERSE

Criteriile de determinare a frecvenţei reacţiilor adverse: „foarte frecvente" - > 1/10, „frecvente" - > 1/100 - <1/10, „ocazionale" - >1 /1000 - < 1 /100, „rare" - >1 /10000 - <1 /1000, „foarte rare" - <1 /10000. Rar- reacţii la locul de injecţie.
Sunt posibile reacţii alergice sub formă de urticarie, prurit, eczemă şi erupţii cutanate, de asemenea reacţii alergice sistemice până la şoc anafilactic.
Din partea sistemului nervos: foarte rar- disgeuzie, convulsii, diplopie. Din partea sistemului vascular: foarte rar- purpură, trombocitopatii.
Generale: la administrarea intravenoasă rapidă frecvent e posibilă senzaţia de greutate în cap şi constricţie în torace, care trec de sine stătător.Foarte rar în rezultatul intensificării utilizării glucozei poate scădea nivelul glucozei în ser. în aceste cazuri este posibilă dezvoltarea simptomelorde hipoglicemie, care includ vertij, transpiraţie excesivă, cefalee, tulburări de vedere.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la acid tioctic (a-lipoic) şi alte componente ale preparatului. Din cauza lipsei experienţei clinice nu se
recomandă administrarea preparatului la copii şi adolescenţi.

SUPRADOZAJ

Simptome: greaţă, vomă, cefalee.
La administrarea ocazională sau cu scop de suicid a dozelor orale de la 10 până la 40 g acid tioctic în asociere cu alcoolul s-au înregistrat intoxicaţii severe, inclusiv cu sfârşit letal. Simptomele iniţiale sunt excitaţii psihomotorii sau confuzie mintală, ulterior convulsii generalizate şi dezvoltarea acidozei lactice. Sunt descrise următoarele simptome ca rezultat al administrării dozelor mari de acid tioctic: hipoglicemie, şoc, rabdomioliză, hemoliză, coagulare intravasculară diseminată, mielosupresieşi insuficienţă poliorganică.
Tratament la suspectarea intoxicaţiei cu acid tioctic (de ex., >80 mg/kg la adulţi şi >50 mg/kg la copii) este indicată spitalizarea imediată şi iniţierea tratamentului intoxicaţiei (de ex., inducerea vomei, lavaj gastric, administrarea cărbunelui activat etc), jugularea convulsiilor generalizate, înlăturarea acidozei lactice şi tuturor simptomelor cu pericol pentru viată, terapie intensivă şi simptomatică.

ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

La administrarea parenterală a acidului tioctic au fost înregistrate reacţii de hipersensibilitate până la şoc anafilactic, de aceea pacienţii vor fi monitorizaţi. La dezvoltarea simptomelor precoce (de ex., prurit, greaţă, fatigabilitate etc.) tratamentul trebuie sistat imediat şi de efectuat tratamentul corespunzător.
Utilizarea sistematică a alcoolului este un factor de risc al dezvoltării polineuropatiei şi poate reduce eficienţa preparatului. De aceea atât pe parcursul, cât şi după tratament se interzice consumul alcoolului. Perioada de sarcină şi alăptare
Administrarea preparatului în perioada de sarcină şi alăptare e posibilă numai dacă beneficiile scontate pentru mamă justifică riscul potenţial pentru făt şi sub supravegherea strictă a medicului.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE

La administrarea concomitentă cu acidul tioctic se înregistrează reducerea eficienţei cisplatinei. La administrarea concomitentă poate potenţa acţiunea hipoglicemiantă a insulinei şi a preparatelor hipoglicemiante orale, de aceea se recomandă controlul sistematic al concentraţiei plasmatice a glucozei, în special la începutul terapiei cu acid tioctic. în unele cazuri poate fi necesară reducerea dozei insulinei sau preparatelor hipoglicemiante cu scopul evitării dezvoltării simptomelor hipoglicemiei.
Acidul tioctic este incompatibil cu soluţiile de glucoza, soluţia Ringer, de asemenea soluţiile, care reacţionează cu grupele SH sau punţile disulfhidrice.

PREZENTARE, AMBALAJ

Berlithion 300 UA
Concentrat pentru soluţie perfuzabilă 300 mg/12 ml în fiole de culoare cafenie. Câte 5 fiole în blister. Câte 1,2 sau 4
blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.
Berlifhion®600UA
Concentrat pentru soluţie perfuzabilă 600 mg/24 ml în fiole de culoare cafenie. Câte 5 fiole în blister. Câte 1,2 sau 4
blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperatura sub 30°C. Anu se lăsa la îndemâna copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

3ani.
Anu se administra după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii