Ceai Depofarm Galbenele 50.0

Ceai Depofarm Galbenele 50.0

Producator: Depofarm SRL(Republica Moldova)

Pretul: 18.26 lei (cutia)

Reducere
3% - 17.71 lei
5% - 17.35 lei

  • : prod. vegetal frag.
  • : 50 g N1

Descriere Ceai Depofarm Galbenele 50.0

DENUMIREA COMERCIALA

Flori de gălbenele

DCI-ul substanţei active

Caléndula officinalis L.

COMPOZIŢIA PREPARATULUI

1 pungă conţine:
substanţa activă: flori de gălbenele - 25 g sau 50 g.

DESCRIEREA PREPARATULUI

Antodii cu diametrul de 3-5 cm, cu un involucru campanulat, format din 2 rînduri de folióle îngust-lanceolate, pubescente şi cu un penducul lung de cel mult 3 cm. Receptacul cu suprafaţa plană, cu diametrul de 0,5 - 1 cm. Florile radiale lingulate, seriate, lungi de 1,5-3 cm, de 2 ori mai lungi decîî involucrul, cu coróla galbenă, galben-portocalie sau galben-roşietică, cu 3 dinţi la vîrf. Florile centrale tubuloase, cu corola galbenă sau galben-portocalie, cu gineceul de regulă rudimentar. Miros - slab. Gust - amărui-sărat, uşor mucilaginos.

FORMA FARMACEUTICĂ

Produs vegetal.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Preparat vegetal pentru tratamentul rănilor şi ulcerelor, HD03WX. Colagog, HA05AW.

PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE

Florile de gălbenele conţin carotinoide (caroten, licopină, citraxantină, rubixantină, flavocrom), fiavonozide (narcisină, izoramnetină 3-rutinozid izoquercetină), uiei volatil, saponine, substanţe amare, taninuri, răşini, acizi organici, inulină, fitosterină, acid ascorbic şi alcaioizi. Acest compiex de substanţe biologic active posedă acţiune antiinflamatoare, cicatrizante, bactericida, spasmolitică şi colagoga. Preparatele din flori de gălbenele contribuie la regenerarea mucoasei gastrice şi duodenale, cicatrizarea eroziunilor şi ulcerelor, manifestă acţiune sedativa şi hipotensivă moderata.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Intern: gastrite, ulcer gastric şi duodenal, colite, enterocolite, afecţiuni inflamatorii ale ficatului şi căilor biliare. Extern: stomatite, gingivite, candidoză orală ia copii, paradontoză', amigdalite.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

2,5 g (1 lingură de masă) flori se introduc într-un vas emailat, se adaugă 200 ml (1 pahar) apă clocotită, se acoperă cu capacul şi se lasă la baia de apă timp de 15 minute. Infuzia se răceşte la temperatura camerei timp de 45 minute, se filtrează, iar reziduul se stoarce la filtrat. Volumul infuziei se aduce la 200 ml prin adăugarea de apă fiartă.
Intern.Adulţii administrează infuzia caldă câte 1/3 pahar de 3 ori pe zi, cu 15-20 minute înainte de mese. Copiii, în dependenţă de vârstă, - de la 1 lingură de desert până la 1/4 pahar infuzie calda de 3 ori pe zi, cu 15-20 minute înainte de mese.
Extern se utilizează sub formă de gargarisme de 3-4 ori pe zi. nainte de folosire se recomandă agitarea infuziei.
Durata curei de tratament se determină de către medic individual, in dependenţă de severitatea şi particularităţile evoluţiei maladiei, stabilitatea efectului terapeutic obţinut şi toleranţa preparatului.

REACŢII ADVERSE

în caz de hipersensibilitate la preparai este posibilă dezvoltarea reacţiilor alergice (hiperemie, erupţii, prurit şi edem cutanat). La dezvoltarea reacţiilor adverse e necesar de întrerupt administrarea preparatului.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate (a substanţele biologic active din componenţa preparatului.

SUPRADOZAJ

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Perioada de sarcină şi alăptare
Preparatul se va administra în timpul sarcinii şi perioadei de alăptare numai în situaţiile în care beneficiile potenţiale pentru mamă depăşesc orice risc potenţial pentru făt sau sugar.

Influenţa asupra capacităfii de a conduce autovehicule sau de a manevra utilaje
Preparatul nu influenţează viteza reacţiilor psihomotorii, astfel ei poate fi indicat persoanelor care conduc autovehicule sau manevrează utilaje potenţial periculoase'.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE

Până în prezent nu au fost semnalate interacţiuni clinic relevante ale preparatului cu aite medicamente.

PREZENTARE, AMBALAJ

Câte 25,0 g în pungi din hârtie albă sau brună sau hârtie filtru. Câte 2 pungi împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează in cutie de carton.
Câte 50,0 g în pungi din hârtie albă sau brună sau hârtie filtru. Câte 1 pungă împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, ferit de lumina, la temperatura 15-25 °0. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani. A nu se administra după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Se eliberează fără prescripţie medicală.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii