Cianocobalamină

Cianocobalamină

Producator: Farmaco SA, ÎM(Republica Moldova)

Pretul: 11.33 lei (cutia)

Reducere
3% - 10.99 lei
5% - 10.76 lei

  • : sol. inj.
  • : 500 mcg/ml
  • : 1 ml N10

Descriere Cianocobalamină

Compozitie

 

Fiole de 1 ml cu 50 mcg sau 1 000 g ciancobalamina.

Actiune terapeutica

 

Vitamina b12 sau ciancobalamina, obtinuta din culturi de streptomyces, este considerata ca factorul extrinsec al lui Castle. vitamina b12 are un rol important in metabolismul general. Prin actiunea sa anabolica in metabolismul protidic, ea este un factor de crestere. Fiind un agent important in procesele de transmetilare si participand la formarea metioninei si colinei, ciancobalamina este un factor lipotrop. vitamina b12 este un factor specific antipernicios, care actioneaza la nivelul celulelor maduvei osoase si al celulelor hepatice. Ea participa la sinteza acizilor nucleici, la formarea eritroblastelor si, in general, a tuturor celulelor. Activitatea sa antipernicioasa se manifesta prin provocarea unei crize reticulocitare puternice, stimuland maturarea eritrocitelor si normalizand cu rapiditate formula sanguina. De asemenea, amelioreaza achilia gastrica si tulburarile neuro-anemice.

Indicatii

 

anemii pernicioase si parapernicioase, insotite sau nu de tulburari neurologice. anemie megaloblastica dupa gastrectomie sau asociata cu tulburari gastrointestinale. Anemii ale hepaticilor; anemii toxiinfectioase, debilitate, convalescenta, astenie, prematuri. Anorexie, denutritie. Osteoporoza, osteoartrita. Polinevrite alcoolice, diabetice, nevrite, nevralgii cervicobrahiale si faciale, zona zoster. Ciroze hepatice, hepatite cronice, oliguria hepaticilor.

Doze si mod de administrare

Intramuscular, in anemia pernicioasa 100 - 1000 mcg zilnic, 2 saptamani, apoi o data pe luna (ca tratament de intretinere); in nevrite 1000 mcg/zi.

 

Contraindicatii

Policitemii, boli precanceroase.
Forma de prezentare
Cutie cu 5 sau 100 fiole 1 ml (50 gama).
Cutie cu 5 sau 100 fiole 1 ml (1000 gama).

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii