Magnicum

Magnicum

Producator: Uzina de vitamine din Kiev SAD(Ucraina)

Pretul: 63.58 lei (cutia)

Reducere
3% - 61.67 lei
5% - 60.40 lei

  • : comp. film.
  • : 470 mg + 5 mg
  • : N10x5

Descriere Magnicum

DENUMIREA COMERCIALĂ

Magnicum

DCI-ul substanţelor active

Magnesii lactas   Pyridoxinum

COMPOZIŢIA PREPARATULUI

1 comprimat conţine:
substanţe active: lactat de magneziu dihidrat 0,470 g (470 mg), echivalent cu magneziu 0,048 g (48 mg); clorhidrat de piridoxină 0,005 g (5 mg);
substanţe auxiliare: celuloză microcristalină, alcool polivinilic, zahăr, aerosil, talc, stearat de magneziu, amestec pentru filmul gastrorezistent Acryl-EZE White.

DESCRIEREA PREPARATULUI

Comprimate filmate de formă alungită, biconvexe, de culoare albă sau aproape albă.

FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate filmate gastrorezistente.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul АТС

Complexul vitaminelor grupei В cu minerale, A11 ЕС.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Preparat combinat, conţine magneziu şi vitamina B6.
Magneziul este o parte componentă indispensabilă a reacţiilor biochimice enzimatice ATP-dependente; el participă în metabolismul glucidelor, proteinelor şl lipidelor, la fel în reacţiile de oxido-reducere. Magneziul stimulează enzimele glicolltice, enzimele oxidăril tisulare, enzimele sintezei acizilor nucleici; el la fel joacă un rol important în procesele de contracţie a miocardului; este stabilizator al fibrinogenezei şi e necesar pentru funcţia trombocitelor. Deficitul de magneziu este unul din mecanismele patogenetice în dezvoltarea hipertensiunii arteriale, spasmului vascular, neoplasmelor şi litiazei renale. Magneziul are rolul de bază în procesele de excitare neuro-musculară. Piridoxină participă preponderent în metabolismul aminoacizilor, sub formă de piridoxal-fosfat intră în componenta enzimelor, care catalizează decarboxilarea şl reaminarea, la fel în metabolismul glucidelor şi lipidelor. Contribuie la transportarea transmembranară a aminoacizilor, este necesar pentru activarea fosforilazei, formării neuromediatorilor, GABA, glicinei, serotoninei. Participă la metabolismul vitaminei B12, acidului folic, sintezei porfirinelor, acizilor graşi nesaturaţi. Stimulează procesele metabolice în miocard, îndeosebi în hipoxie, manifestă acţiune neurotfopă, hematopoietică, cardiotropă şi hepatotropă.
La utilizarea combinării dintre magneziu şi piridoxină se determină sinergism în manifestarea activităţii farmacologice. Magnicum este o combinare optimă a magneziului şi vitaminei B6, care înlătură rapid deficienţa de magneziu în organism. Vitamina B6 contribuie la o asimilare mai rapidă a magneziului în tractul intestinal, pătrunderea şi reţinerea magneziului în celule.

Proprietăţi farmacocinetice

Utilizarea combinată a magneziului şi piridoxinei creşte viteza absorbţiei magneziului în intestin, îmbunătăţeşte pătrunderea lui transmembranară în celule ca urmare a formării complexului chelat vitamina B6-magneziu-aminoacid, creşte concentraţia magneziului în plasma sanguină şi eritrocite, la fel reduce excreţia lui cu urina.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratamentul deficienţei de magneziu în organism: oboseală fizică şi intelectuală cronică, iraseibilitate, stres, depresie, tulburări de somn, cefalee, mialgie, efort fizic şl intelectual intens, perioada de creştere intensă la copii, perioada de sarcină, la fel la vârstnici, îndeosebi la prezenţa insuficienţei cardiace congestive sau hipertensiunii arteriale, pacienţilor cu diabet zaharat. în cadrul tratamentului complex al afecţiunilor cardiovasculare, aşa ca hipertensiunea arterială, insuficienţa cardiacă congestivă, aritmii, infarct miocardic recent suportat, risc sporit de dezvoltare a aritmiei, ateroscleroză progresivă şi angină pectorală; osteoporozei.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Adulţilor se indică câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi.
Copiilor cu vârsta peste 6 ani se indică câte 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Comprimatul se va administra cu un pahar de apă.
Cura de tratament depinde de caracterul şi evoluţia afecţiunii.

REACŢII ADVERSE

Foarte rar - dereglări din partea tractului gastrointestinal (dureri în abdomen, constipaţie, diaree, greţuri, vomă), reacţii alergice (erupţii cutanate).

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate a componentele preparatului, tireotoxicoza, insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei sub 30 ml/min.), fenilcetonurie, hipermagneziemie, bloc AV, miastenie gravă, vârsta până la 6 ani.

SUPRADOZAJ

Simptome: greţuri, vomă, hipotensiune arterială, slăbiciune musculară, respiraţie dificilă, aritmie, dureri în extremităţi, scăderea reflexelor tendinoase.
Tratament: rehidratare, diureză forţată. în caz de insuficienţă renală e necesară hemodializă sau dializă peritoneală. Terapie simptomatică.

ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

în caz de insuficienţă renală moderată se vor lua măsuri pentru preîntâmpinarea apariţiei hipermagneziemiei (de monitorizat conţinutul magneziului în serul sanguin şi de evitat utilizarea îndelungată a preparatului în doze mari).
Dacă după o lună de tratament nu se determină îmbunătăţirea stării, preparatul se va sista.
în caz de deficienţă concomitentă a calciului, deficitul de magneziu se va înlătura până la administrarea suplimentară a preparatelor de calciu.

Sarcina şi aiăptarea

în perioada de sarcină Magnicum se va administra doar în cazul când beneficiul scontat prevalează riscul potenţial pentru făt.
Pe durata tratamentului se va întrerupe alăptarea la sân.

Efecte asupra capacităţii de conducere a autoveiiiculelor şi de manevrare a utiiajelor
Preparatul nu influenţează capacitatea de conducere a autovehiculelor şi de manevrare a utilajelor.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE

Administrarea concomitentă a preparatelor cu conţinut de fosfaţi şi săruri de calciu poate reduce esenţial absorbţia magneziului în tractul gastrointestinal. Preparatele magneziului reduc absorbţia tetraciclin'ei, se recomandă de respectat un interval de 3 ore înainte de administrarea Magnicum-ului.' Magneziul reduce acţiunea remediilor anticoagulante orale, scade asimilarea fierului. Vitamina Be inhibă acţiunea levodopei.

PREZENTARE, AMBALAJ

Câte 10 comprimate în blister; câte 5 blistere în cutie.

PĂSTRARE

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperatura sub 25°C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani. A nu se utiliza după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii