Miropriston

Miropriston

Producator: Nijfarm SAD (prod.: Compania chimico-farmaceutică din Obninsk SAÎ, Rusia)(Rusia)

Pretul: 972.35 lei (cutia)

Reducere
3% - 943.18 lei
5% - 923.73 lei

Stoc epuizat
  • : comp.
  • : 200 mg
  • : N3

Descriere Miropriston

Denumirea comercială

MIROPRISTON

DCI- ul substanţelor active

Mifepristonum

Compoziţia preparatului

1 comprimat conţine: substanţa activă: mifepriston - 200 mg; substanţe auxiliare: celuloză rnicrocristalina, carboximetilamidon de sodiu, stearat de calciu, talc.

Descrierea preparatului

Comprimate de culoare galben- deschisă sau galben-deschisă cu nuanţă verzuie, plat-cilindrice, cu margini teşite şi incizie.

Forma farmaceutică

Comprimate

Crupa farmacoterapeutică şi codul АТС

Antiprogestogen G03X ВО 1

Proprietăţi farmacologice

Proprietăţi farmacodinamice

MIFEPRISTON - REMEDIU ANTIPROGESTOGEN STEROIDLAN SINTETIC (BLOCHEAZĂ ACŢIUNEA PROGESTERONULUI LA NIVELUL RECEPTORILOR), NU POSEDA ACŢIUNE GESTAGENĂ. ESTE STABILIT ANTAGONISMUL CU GLUCOCORTICOIZII (PE BAZA CONCURENŢII LA NIVELUL LEGĂRII DE RECEPTORI). CREŞTE CONTRACTILITATEA MIOMETRULUI, STIMULEAZĂ ELIBERAREA INTERLEUKINEI-8 ÎN CELULELE CORIODECIDUALE, CRESCÂND SENSIBILITATEA MIOMETRULUI LA PROSTAGLANDINE. CA REZULTAT AL ACŢIUNII PREPARATULUI MEMBRANA DECroiJALĂDEZENTEGREAZĂ ŞI SE DEZLIPEŞTE ŞI SE PRODUCE EXPULSIA EMBRIONULUI.

Proprietăţi farmacocinetice

După administrarea la o priză în doză de 600 mg concentraţia maximă de 1,98 mg/l se realizează peste 1,3 ore. Biodisponibilitatea absolută constituie 69%. Mifepristonul se fixează de proteinele plasmatice (albumine şi alfal-glicoproteinele acide) în raport de 98%. După faza de distribuţie la început se elimină lent, concentraţia se reduce de 2 ori între
12-72 ore, apoi mai rapid Timpul de înjumătăţire constituie 18 ore.

Indicaţii terapeutice

întreruperea sarcinii intrauterine în termeni precoce (până la 42 zile de amenoree) în asociere cu misoprostol Pregătirea şi inducerea naşterii.

Doze şi mod de administrare

Preparatul se va administra în instituţii medicale, cu personal autorizat şi care dispun de utilajul necesar, întreruperea sarcinii intrauterine în termeni precoce
Câte 600 mg mifepriston (3 comprimate câte 200 mg) se administrează intern într-o priză în prezenţa medicului, peste 1-1,5 ore după mese (dejun uşor), cu 100 ml apă fiartă.
Peste 36-48 ore după administrarea mifepristonului pacientei i se va administra 400p.g misoprostol Pacienta se va afla sub supravegherea personalului medical nu mai puţin de 2 ore după administrare.
Peste 10-14 zile se vor efectua investigaţiile clinic repetate şi controlul USG. la necesitate se va determina nivelul hormonului beta-corionic pentru confirmarea avortului. în lipsa efectului de la administrarea preparatului la 14 zi (avort incomplet sau prelungirea sarcinii) se efectuează avortul se va efectua prin metoda vacuum-aspiraţie cu ulterioară investigare histologică a aspiratului.
Pregătirea şi inducerea naşterii.
Câte 200 mg mifepriston (1 comprimat) în prezenţa medicului Peste 24 ore administrarea repetată a 200 mg. Peste 48- 72 ore se va evalua starea căilor de naştere şi, la necesitate, se administreazăprostaglandine sau oxitocină.

Reacţii adverse

A Determinate de administrarea Mifepristonului Senzaţie de disconfort în regiunea inferioară a abdomenului, slăbiciune, cefalee, greaţă şi vomă, vertij,hipertermie, urticarie.

B. Determinate de procedura de tratament.
Eliminări sanguinolente din căile genitale. Dureri în regiunea inferioară a abdomenului. Acutizarea proceselor inflamatorii ale uterului şi anexelor.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la mifepriston în antecedente, insuficienţă suprarenală şi tratament îndelungat cu glucocorticosteroizi insuficienţă acută sau cronică renală şi/sau hepatică, porfirie, miom uterin, anemie (nivelul hemoglobinei sub 100 g/l), dereglarea hemostazei (inclusiv tratamentul precedent cu anticoagulante), maladii inflamatorii ale organelor genitale feminine, patologie extragenitală severă. Nu se administrează femeilor fumătoare peste 35 ani (fără consultarea prealabilă a terapeutului).
Pentru avort medicamentos
Suspectarea sarcinii extrauterine. Sarcina neconfirmată de investigaţiile clinice, ce depăşeşte 42 zile de amenoree, dezvoltată pe fondalul contracepţiei intrauterine, sau după întreruperea contracepţiei hormonale

Pentru pregătirea şi inducerea naşterii
Gestoză severă, preeclampsie, eclampsie, sarcină prematură sau supramaturată, necorespunderea dimensiunilor pelvisului şi capul fătului, poziţia anormală a fătului, eliminări sanguinolente în timpul sarcinii de etiologic neclară, scurgerea precoce a apelor fetele.

Supradozaj

La administrarea mifepristonului în doze de până la 2 g nu sunt determinate reacţii nedorite în caz de supradozarea mifepristonului poate să se înregistreze insuficienţa suprarenală.

Atenţionări şi precauţii speciale de utilizare

Cu precauţie preparatul se administrează în maladiile pulmonare obstructive cronice, astm bronşic, hipertensiune arterială severă, aritmii şi insuficienţa cardiacă.
Pacientele vor fi informate, că dacă la a 10-14 zi după administrarea prepai-atului efectul lipseşte (avort incomplet sau prelungirea sarcinii), sarcina va fi întreruptă prin alte metode, deoarece este posibilă dezvoltarea viciilor congenitale la făt. Administrarea preparatului necesită premtâmpinarea aloimunizârii rezus şi alte măsuri, care însoţesc avortul. Perioada de alăptare: alăptarea se va întrerupe pentru 14 zile după administrarea mifepristonului. Administrarea preparatului pentru pregătirea colului uterin pentru naştere nu influenţează alăptarea ulterioară.

Interacţiuni cu alte medicamente

Se va evita administrarea remediilor antiinfJamatoare nesteroidiene La administrarea concomitentă a mifepristonului şi glucocorticoizilor se recomandă creşterea dozelor ultemelor

Prezentare, ambalaj

Comprimate 200 mg.
Câte 2,3 sau 6 comprimate în flacon
Câte 2 sau 3 comprimate în ambalaj de contur cu fag sau flacon din polimer.
Câte 1 sau 2 ambalaje de contur cu fag sau câte 1 flacon împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.

Condiţii de păstrare

Lista A. Ase păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura sub 25°C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor

Termen de valabilitate

3 ani. A nu se administra preparatul după expirarea termenului de valabilitate, indicat pe ambalaj.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii