Nittyfor

Nittyfor

Producator: TEVA Pharmaceutical Works Private Ltd Company(Ungaria)

Pretul: 60.51 lei (cutia)

Reducere
3% - 58.69 lei
5% - 57.48 lei

Stoc epuizat
  • : sol. cutan.
  • : 5 mg/ml
  • : 60 ml N1

Descriere Nittyfor

DESCRIEREA PREPARATULUI

Soluţie hidro-alcoolică 0,5%, de culoare gălbuie. Substanţa activă: permetrină

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Piretrină sintetică, manifestă acţiune pediculicida, acţionează nociv asupra lindinelor insectelor, ipăduchilor sexual maturi şi larvelor. Mecanismul acţiunii pediculicide a piretroizelor constă în dereglarea proceselor de depolarizare a membranelor neuronale care conduc la paralizia tetarucă şi moartea paraziţilor şi lindinelor.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Nittyforul se utilizează pentru exterminarea păduchilor de cap şi pubieni.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

La contaminare cu păduchi:
Părul şi părţile piloase ale capului se umectează minuţios (cu un tampon de vată sau tifon) cu soluţie de nittyfor nediluată, masând uşor locul aplicării. Preparatul se aplică reieşind din calculele 10-60 ml pentru o persoană, în dependenţă de desimea şi lungimea părului. Capul se acoperă cu o basma. Peste 40 minute după aplicarea preparatului urmează spălarea şi îngrijirea obişnuită a părului.
După spălare părul trebuie pieptănat cu un pieptene des pentru înlăturarea insectelor moarte.
La contaminare cu păduchile lat:
Părul organelor genitale se îmbibă minuţios cu soluţie nediluată. După aceasta se aşteaptă până la uscare. Timpul de uscare este suficient pentru manifestarea efectului de către preparat, sunt nimiciţi atât păduchii laţi, cât şi lindinele. Preparatul se înlătură în timpul scăldatului.
Prevenire:
în cazul pericolului de contaminare repetată în colectiv (de exemplu la şcoală, la grădiniţă etc.) este adecvată utilizarea remediului după spălarea capului şi lăsarea lui pe păr după uscare. Preparatul aplicat pe păr păstrează acţiunea sa circa două săptămâni şi nu permite multiplicarea păduchilor noi apăruţi pe păr.
Lindinii exterminaţi se înlătură de pe păr cu un pieptene des, sau câte una, deoarece sunt bine fixate pe păr.

ATENŢIONĂRI

Prelucrarea cu Nittyfor se efectuează în încăperi bine aerisite sau la aer liber. în procesul prelucrării cu preparat se cere protejarea mucoasei ochilor, nasului, cavităţii bucale. In cazul nimeririi preparatului pe mucoase, ele se vor spăla cu apă curgătoare. După prelucrare se recomandă de spălat mâinile cu săpun şi apă caldă.

PREZENTARE, AMBALAJ

Flacoane din sticlă întunecată care conţin 60 ml preparat.

PĂSTRARE

Lista B. De păstrat în ambalaj original în loc uscat, răcoros, ferit de lumină, departe de foc.

TERMEN DE VALABILITATE

3 ani

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii