Novocain-Darniţa

Novocain-Darniţa

Producator: Darniţa SAÎ, Firmă farmaceutică(Ucraina)

Pretul: 11.34 lei (cutia)

Reducere
3% - 11.00 lei
5% - 10.77 lei

  • : sol. inj.
  • : 5mg/ml
  • : 2 ml N10

Descriere Novocain-Darniţa

Denumirea comercială:

NOVOCAINĂ

DCI substanţelor active: 

Procainum

Forma farmaceutică: 

soluţie injectabilă - 0,5%

Descrierea preparatului: 

Soluţie limpede şi incoloră, fără miros, cu gust slab amar.

Grupa farmacoterapeutică şi codul ATC: 

N01BA02

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Anestezic local. În afară de efectul anestezic local, novocaina la administrarea în circuitul sanguin manifestă acţiune generală asupra organismului: diminuează sinteza de acetilcolină şi micşorează excitabilitatea sistemelor periferice colinoreactive, are acţiune blocantă asupra ganglionilor vegetativi, micşorează spasmul musculaturii netede, scade excitabilitatea musculaturii cardiace şi a zonelor motorii corticale.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Anestezie locală: infiltrativă, de conducere, epidurală şi rahidiană; blocaj vagosimpatic, perinefritic; potenţarea acţiunii remediilor narcotice în cazul anesteziei generale. Sindrom algic de diversă geneză (în cazul ulcerului gastric şi duodenal); spasmul vaselor sanguine, neurodermită, hemoroizi, greaţă.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Intravenos de la 1 pînă la 10 – 15 ml, soluţie 0,5%. Se administrează lent, preferabil diluată în soluţie izotonă de clorură de sodiu. Numărul de administrări (uneori pînă la 10 – 20), depinde de gravitatea bolii şi eficacitatea tratamentului.
Blocajul perinefritic (după Vişnevskii) în ţesutul celuloadipos paranefral se administrează cîte 50 – 80 ml, soluţie de 0,5%.
Soluţia de 2% se administrează intramuscular. La început se testează sensibilitatea pacientului la preparat administrîndu – se 2 ml şi peste 3 zile, în lipsa efectelor adverse, 3 ml şi apoi se trece la administrarea de 5 ml de 3 ori pe săptămână, în total 12 injecţii cu o întrerupere ulterioară de 10 zile. În decursul unui an se recomandă 4 cure. Pentru anestezie de conducere se administrează soluţie de 1 – 2%, pentru anestezie epidurală, soluţie de 2% - 20 – 25 ml.

REACŢII ADVERSE

Cefalee, slăbiciune generală, hipotensiune arterială, colaps, şoc. Sunt posibile reacţii alergice cutanate (dermatite, descuamare ş.a.)

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE

Intensifică efectul remediilor narcotice.
Prezentare, Ambalaj:  Soluţie injectabilă 0,5%, 2%, în fiole de 2 ml, № 10.

Păstrare: 

Lista B. Ferit de lumină.

Terman de valabilitate: 

3 ani.

Statul legal: 

Cu prescripţie medicală.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii