Nurofen Forte

Nurofen Forte

Producator: Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd(Marea Britanie)

Pretul: 73.74 lei (cutia)

Reducere
3% - 71.53 lei
5% - 70.05 lei

  • : draj.
  • : 400 mg
  • : N12

Descriere Nurofen Forte

Denumirea chimică:

(RS) -2 - (4-izobutil-fenil)-propionic

Forma de dozare:

comprimate, acoperite

Compoziție

Un comprimat filmat conține ibuprofen ingredientul activ - 400 mg Alte ingrediente: amidon de porumb, acid stearic, amidon de porumb, pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal, opaglos regulate, praf de salcam, sulfat de calciu dihidrat, carmeloză sodică, zahăr, opalyuks, ceară carnauba și apă.

Descriere

Alb sau aproape albe, rotunde biconvexe structura omogena, acoperită cu glazură de zahăr.

Grupa farmacoterapeutică:

medicament anti-inflamator (AINS).

Actiunea farmacologica

De droguri este un medicament anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS). Are analgezice, antipiretice și anti-inflamatorii. Blocarea fără discriminare TSOG1 și TSOG2. Mecanismul de acțiune al ibuprofenului datorită inhibării sintezei de prostaglandine - mediatori ai durerii, inflamației, și răspunsul hipertermic.

Farmacocinetica

De absorbție - de mare. T1 / 2 (jumătate-viață) - 2 ore, relația de proteinele plasmatice - 90%. Încet în cavitatea a articulațiilor, este reținut în țesutul sinovial, creând în ea o concentrație mai mare decât în ​​plasmă. Odată absorbit, aproximativ 60% din farmacologic inactiv R-face încet transformat într-activă S-forma. Metabolizată. Excretat prin rinichi (neschimbat până la 1%) și, într-o măsură mai mică, în bilă.

Indicații

Dureri de cap, durere de dinți, dureri de cap, nevralgii dureroase menstruatia,, dureri de spate, dureri musculare și reumatice, febra de gripa si raceala.

Contraindicații

leziuni erozive si ulcerative ale tractului gastro-intestinal, în faza acută, inclusiv colita ulceroasa;
Hipertensiune arterială severă;
hipersensibilitate la ibuprofen sau la droguri;
"Aspirina" astm bronșic, urticarie, rinita, declanșată prin luarea de aspirina (salicilati) sau alte AINS;
boala a nervului optic, viziune de culoare afectată, ambliopie, scotoame;
deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenazei deficit, hemofilie, statutul de anticoagulant, leucopenie;
sarcină, lactație,
ficat și / sau de boli de rinichi;
pierderea auzului, vestibular patologie;
Copiii până la vârsta de 12 ani.
Cu grijă - ulcer peptic și 12 antecedente de ulcer duodenal, gastrita, enterita, colita, sângerare din tractul gastro-intestinal în istorie, boli de ficat și / sau de sindrom nefrotic rinichi, insuficiență cardiacă congestivă, boli de sânge de etiologie necunoscută, hiperbilirubinemie .

Dozaj și administrare

Adulți și copii peste 12 ani: 1 comprimat în interiorul. Comprimatul trebuie luat cu apă.
Dacă este necesar, la fiecare 4 ore, luați 1 comprimat.
Nu luați mai mult de 3 comprimate în 24 de ore. Doza zilnică maximă este de 1200 mg. Doza maximă zilnică pentru copiii de la vârsta de 12-17 ani este de 1.000 de mg.
Dacă în timpul tratamentului cu medicamentul timp de 2-3 zile, simptomele persistă, trebuie să întrerupeți tratamentul și să solicite sfatul medicului.

Efecte secundare

În aplicare a Nurofen Forte pentru 2-3 zile reacții adverse observate practic nu. În cazul utilizării pe termen lung poate provoca următoarele reacții adverse:

Gastro-intestinale: greață, vărsături, pirozis, anorexie, disconfort epigastric, diaree, flatulență, dureri abdominale, iritație, uscăciunea gurii, dureri sau în gură, ulcerație a membranelor mucoase ale gingiilor, boli gura, pancreatită, constipație , hepatită.
Tulburări ale sistemului nervos: dureri de cap, amețeli, pierderea auzului, tinitus, insomnie, agitație, somnolență, depresie, confuzie, halucinații, foarte rar - meningita aseptica (de obicei, la pacienții cu boli autoimune).
Pe partea de cardio - vascular: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, tahicardie.
Sistemul urinar: edem, insuficiență renală, poliurie, cistita.
Pentru o parte din sânge: anemie, trombocitopenie, leucopenie agranulocitoză,.
Reacții alergice: erupții cutanate, prurit, urticarie, edem angioneurotic, reacții anafilactice, șoc anafilactic, febră, eritem polimorf (inclusiv sindromul Stevens-Johnson), necroliză epidermică toxică (sindrom Lyell), eozinofilie, si rinita alergica.
Din simturile: pierderea auzului, tinitus de apel sau, reversibil nevrita optica toxice, încețoșarea vederii sau vedere dublă, uscarea și iritarea ochilor, umflarea pleoapelor și conjunctivei (de origine alergică), scotoame.
Sistemul respirator: bronhospasm.
Altele: transpirație crescută.
În cazul utilizării prelungite la doze mari - ulcerații ale mucoasei tractului gastro-intestinal sângerare (gastro-intestinal, gingivale, regal, hemoroizi), vedere încețoșată (tulburare a vederii culorilor, scotoame, ambliopie).

Supradozaj

Simptome: dureri abdominale, greață, vărsături, letargie, somnolență, depresie, dureri de cap, tinitus, acidoză metabolică, comă, insuficiență renală acută, hipotensiune arterială, bradicardie, tahicardie, fibrilație atrială, stop respirator.

Tratament: lavaj gastric (numai pentru o oră după ingestie), activat de carbon, apă alcalină, diureza forțată, terapie simptomatică.

Interacțiunea cu alte medicamente

Nu este recomandată în timpul tratamentului cu Nurofen Forte comprimate cu acid acetilsalicilic și alte AINS. Când este necesară administrarea concomitentă de ibuprofen reduce efectul inflamator și antiplachetar al aspirinei (poate crește incidența insuficiență coronariană acută, la pacienții care primesc fonduri antiagregante plachetare ca aspirina doze mici, după începerea ibuprofen). În numirea anticoagulant și agenților trombolitice (alteplaza, streptokinaza, urokinaza), de asemenea, crește riscul de sângerare. Cefamandol, tsefaperazon, tsefotetan, plikamitsin acidul valproic, crește frecvența gipoprotrombinemii. Preparate ciclosporina și aur intensifica efectul de ibuprofen asupra sintezei de prostaglandine la rinichi, care se manifesta prin cresterea nefrotoxicitate. Ibuprofenul crește concentrația plasmatică a ciclosporinei și probabilitatea unor efecte hepatotoxice sale. Droguri care blocheaza secretia tubulară, reducerea excreției și de a crește concentrațiile plasmatice de ibuprofen. Inductorii de oxidare microzomiale (fenitoină, etanol, barbiturice, rifampicina, fenilbutazona, și antidepresive triciclice), crește producția de metaboliți hidroxilați activi, crescand riscul de intoxicație severă. Inhibitori de oxidare microzomale - reduce riscul de hepatotoxicitate. Reduce activitatea hipotensiv al vasodilatatoare, un furosemid natriuretic și hidroclorotiazidă. Reduce eficacitatea medicamentelor uricozurice, crește efectele anticoagulantelor indirecte, antiagregante plachetare, fibrinolitice. Crește efectele adverse ale mineralocorticoizi, glucocorticoizi, estrogeni, etanol. Îmbunătățește efectul de medicamente orale hipoglicemice sau insulină, sulfonilureice. Antiacide și absorbție scădere colestiramină. Crește concentrația sanguină de digoxină, litiu, metotrexat. Cofeina creste efectul analgezic.

Precautii

În timpul tratamentului de lungă durată este necesară pentru a monitoriza modelele de sânge periferic și starea funcțională a ficatului și rinichilor. Atunci cand simptomele de gastropatie prezinta o monitorizare atentă, inclusiv o gastroduodenoscopy esophago, hemograma completă (hemoglobină), sânge oculte fecale. Dacă este necesar, se determină 17 - ketosteroids de droguri ar trebui să fie întrerupt cu 48 de ore înainte de studiu. Pacienții ar trebui să se abțină de la orice activități care necesită atenție, mentală rapidă și răspunsuri motorii. În perioada de tratament nu este recomandat să luați alcool.

Prezentare

Comprimate filmate, 400 mg, 6 sau 12 comprimate într-un blister (PVC / PVDC / aluminiu).
Blister (6 sau 12 comprimate), 2 blistere (6 sau 12 comprimate) au fost plasate într-o cutie de carton, împreună cu instrucțiunile de utilizare.

Condițiile de depozitare

Depozitați într-un loc uscat, la o temperatură de maximum 25 ° C.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Termen de valabilitate

3 ani.
A nu se utiliza după data indicat pe ambalaj.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii