Phlebodia 600

Phlebodia 600

Producator: Laboratoire Innotech International (prod.: Innothera Chouzy, Franţa)(Franţa)

Pretul: 109.84 lei (cutia)

Reducere
3% - 106.54 lei
5% - 104.35 lei

Adauga in cos
  • : comp. film.
  • : 600 mg
  • : N15

Descriere Phlebodia 600

Denumirea comercială:

Phlebodia 600

DCI-ul substanţei active:

Diosminum

Compoziţia preparatului:

1 comprimat filmat conţine: substanţa activă: diosmină în recalcul la substanţa anhidră - 600 mg; substanţe auxiliare: talc, dioxid de siliciu coloidal, acid stearic, celuloză microcristalină,yi7mw/: Sepifilm® 002 (hipromeloză (E 464), celuloză microcristalină, macrogol 8 stearat tip 1), Sepisperse® AP 5523 roz (propilenglicol, hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), Ponceau 4R (E 124), oxid negru de fier (E 172), oxid roşu de fier (E 172), Opaglos® 6000 (ceară de carnauba (E 903), ceară de albine (E 901), şelac (E 904).

Descrierea preparatului:

Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoarea roză.

Forma farmaceutică:

Comprimate filmate.

Grupa farmacoterapeutică şi codul АТС:

Remediu angioprotector, C05CA03.

Proprietăţi farmacologice:
Proprietăţi farmacodinamice:

Preparatul exercită acţiune flebotonică (micşorează dilatarea venelor, creşte tonusul venelor (efect dozo-dependent), reduce staza venoasă), ameliorează drenajul limfatic (creşte tonusul şi frecvenţa contracţiilor capilarelor limfatice, creşte densitatea funcţională a lor, scade tensiunea limfatică), ameliorează microcirculaţia (datorită creşterii rezistenţei capilarelor (efect dozo-dependent) şi micşorării permeabilităţii acestora), micşorează adeziunea leucocitelor de peretele venelor şi migrarea lor în ţesuturile adiacente, ameliorează difuziunea oxigenului şi perfuzia în ţesutul cutanat, manifestă efect antiinflamator. Potenţează acţiunea vasoconstrictoare a adrenalinei, noradrenalinei, blochează formarea radicalilor liberi, sinteza prostaglandinelor şi a tromboxanului.

Proprietăţi farmacocinetice:

Diosmina se absoarbe rapid din tractul gastrointestinal, se depistează în plasmă peste 2 ore după administrare. Concentraţia plasmatică maximă se realizează peste 5 ore după administrare. Se distribuie uniform şi cumulează în toate straturile peretelui venelor cave şi venelor subcutanate ale membrelor inferioare, în cantităţi mai mici - în rinichi, ficat, plămâni şi alte ţesuturi. Acumularea selectivă a diosminei şi/sau metaboliţilor ei în vasele venoase atinge maximul la 9 ore de la administrare, şi se menţine timp de 96 ore. Se elimină cu urina 79 %, cu masele fecale -11%, prin bilă - 2,4 %.

Indicaţii terapeutice:

Dilatare varicoasă a venelor membrelor inferioare; insuficienţă veno-limfatică cronică a membrelor inferioare; hemoroizi; tulburări ale microcirculaţiei.

Doze şi mod de administrare:

Pentru administrare orală. Dilatarea varicoasă a venelor membrelor inferioare şi faza iniţială a insuficienţei veno-limfatice (senzaţia de greutate în picioare): câte 1 comprimat pe zi, dimineaţa înainte de luarea mesei, timp de 2 luni, în forme severe ale insuficienţei veno-limfatice (edeme, dureri, convulsii,etc.) - tratamentul se continuă timp de 3-4 luni, la prezenţa modificărilor trofice şi a ulcerelor cura de tratament se prelungeşte până la 6 luni şi mai mult. Cura de tratament se repetă peste 2-3 luni. Hemoroizi în acutizare: cate 2-3 comprimate pe zi în timpul mesei, timp de 7 zile, ulterior la necesitate se poate de prelungit câte 1 comprimat pe zi timp de 1-2 luni. în tratamentului insuficienţei veno-limfatice cronice în trimestrul II şi III de sarcină se indică câte 1 comprimat o dată pe zi. Preparatul se sistează cu 2-3 săptămâni înainte la naştere. în caz de omitere a unei sau câteva prize se va continua administrarea preparatului în dozele uzuale.

Reacţii adverse:

Rar - hipersensibilitate la componentele preparatului, care necesită întreruperea tratamentului; din partea tractului gastrointestinal - tulburări dispeptice, din partea sistemului nervos central - cefalee. Dacă vre-o una din reacţiile adverse devine mai severă sau observaţi alte reacţii adverse, care nu sunt indicate în instrucţiune, informaţi medicului.

Contraindicaţii:

Hipersensibilitatea la componentele preparatului, perioada de alăptare, vârsta sub 18 ani.

Supradozaj:

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Atenţionări şi precauţii speciale de utilizare:

Tratamentul hemoroizilor în acutizare se efectuează în complex cu alte remedii, în lipsa efectului clinic rapid este necesar de efectuat un examen suplimentar şi de corectat terapia. Sunt date despre o posibilă eficacitate a preparatului în tratamentului insuficienţei fetoplacentare, pentru profilaxia hemoragiilor, care apar la folosirea steriletului intrauterin şi în perioada după flebectomie.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare:

Nu au fost semnalate reacţii adverse la administrarea preparatului la femeile însărcinate. Studiile experimentale nu au pus în evidenţă proprietăţi teratogene asupra fătului. în perioada de alăptare nu se recomandă administrarea preparatului, deoarece lipsesc datele referitor la trecerea preparatului în laptele matern.

Influenţa asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi de manevrare a utilajului:

Preparatul nu influenţează capacitatea de conducere a autovehiculelor şi de manevrare a utilajului.
Interacţiuni cu alte preparate medicamentoase: Nu sunt descrise interacţiuni clinic semnificative cu alte remedii medicamentoase.

Prezentare ambalaj:

Comprimate filmate 600 mg. Câte 15 comprimate în blister, câte 1 sau 2 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare sunt plasate în cutie de carton.

Păstrare:

A se păstra la temperatura sub 30 °C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Termen de valabilitate:

3 ani. A nu se administra după expirarea termenului de
valabilitate indicat pe ambalaj.

Statutul legal:

Cu prescripţie medicală.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii