Solcovagin

Solcovagin

Producator: Valeant Pharmaceuticals Switzerland GmbH (prod.: Legacy Pharmaceuticals Switzerland GmbH, Elveţia)(Elveţia)

Pretul: 321.45 lei (cutia)

Reducere
3% - 311.81 lei
5% - 305.38 lei

  • : sol. cutan.
  • : 0,5 ml
  • : N2

Descriere Solcovagin

Compozitie :

Acid azotic 70%-537 mg, Acid acetic 99%-20,4 mg, Acid oxalic dihidrat 58,6 mg, Zinc nitrat hexahidrat 6 mg, Apa injectabila ad 1 ml.

Prezentare :

Solutie pentru uz extern 0,5 ml in flacoane N 2.

Particularitati farmacologice :

Preparat necrotizant pentru tratamentul topic al leziunilor benigne ale epiteliului portiunii vaginale a colului uterin. Dupa aplicatie pe portiunea lezata necrotizeaza epiteliul cilindric si stromul subepitelial al eroziunii. Epiteliul pluristratificat si plat rezistent se pastreaza intact. Tesutul necrotizat serveste ca strat protector, care peste citeva zile se inlocuieste cu epiteliu plat propriu. Preparatul nu se absoarbe.

Indicatii :

Ectopiile portiunii vaginale a colului uterin (eritroplachie cervicala, pseudoerozii), zonele restructurarii epiteliului, Ovula Nabothi (dupa incizie), polipii canalului cervical, granuloamele postoperatorii (dupa histerectomie).

Utilizare terapeutica :

Inainte de aplicare se indeparteaza mucusul. In scopul determinarii mai precise a zonei lezate, suprafata se prelucreaza cu acid acetic si apoi zona lezata se prelucreza cu solcovagin de 2 ori la intervale de 2 min. Examenul urmator peste 2 saptamini. Daca cicatrizarea nu a avut loc, procedura se repeta si peste 4 saptamini pacienta se reexamineaza. In cazul unor ectopii extinse si profunde cu fisuri, procedura se repeta peste 4-6 zile.

Efecte adverse :

Reactii locale neinsemnate.

Contraindicatii :

Displaziile celulare, iminenta malignizarii eroziei cervicale, sarcina.

Precautii :

Se recomanda excluderea displaziei sau malignizarii. A se evita contactul preparatului cu pielea, ochii si imbracamintea. In caz de contact suprafata se spala cu apa sau se prelucreaza cu solutie de bicarbonat de sodiu. In unele cazuri dupa utilizarea solcovaginului nu se recomanda baia, scaldatul si contactele sexuale pina la vizita urmatoare.

Termen de valabilitate:

3 ani.

Conditii de conservare:

  Temperatura 15-250 C 

Statutul legal: 

Cu prescriptie medicala.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii