Therasil-S™

Therasil-S™

Producator: Plethico Pharmaceuticals Ltd(India)

Pretul: 23.3 lei (cutia)

Reducere
3% - 22.60 lei
5% - 22.14 lei

  • : sirop
  • : --
  • : 100 ml N1

Descriere Therasil-S™

DENUMIREA COMERCIALĂ

Therasil-S

COMPOZIŢIA PREPARATULUI

5 ml sirop conţin:
substanţe active: guaifenezină 50 mg, clorhidrat de ambroxol 15 mg, sulfat de salbutamol echivalent cu salbutamol 1 mg, mentol 1 mg;
substanţe auxiliare: zaharoză, metilparaben de sodiu, propilparaben de sodiu, bronopol, aspartam, zaharinat de sodiu, propilenglicol, acid citric monohidrat, colorant Ponceau 4R, aromă de căpşună 6127, apă purificată.

DESCRIEREA PREPARATULUI

Lichid vâscos cu gust de căpşună.

FORMA FARMACEUTICĂ

Sirop.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Expectorante în combinaţie cu alte preparate, R05CA10.

PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE
Proprietăţi farmacodinamice

Therasil-S reprezintă un preparat combinat ce conţine guaifenezină, ambroxol, salbutamol şi mentol.
Guaifenezină sporeşte volumul sputei şi diminuează viscozitatea ei, prin urmare se foloseşte în calitate de remediu expectorant în cazul tusei umede.
Ambroxolul este un metabolit al bromhexinei şi este utilizat ca remediu mucolitic pentru tratamentul tusei umede în cazul afecţiunilor căilor respiratorii.
Salbutamolul este un agonist selectiv al receptorilor beta2-adrenergici, având acţiune relaxantă asupra musculaturii bronşice. Exercită acţiune stimulantă uşoară asupra receptorilor beta2 a miocardului. Mentolul manifestă acţiune antiedematoasă şi anestezică uşoară. Contribuie la diminuarea edemului mucoasei căilor respiratorii superioare, manifestând acţiune benefică în caz de congestie nazală.

Proprietăţi farmacocinetice

Guaifenezină se absoarbe din tractul gastrointestinal, se metabolizează şi se elimină prin urină.
Ambroxolul se absoarbe rapid şi complet după administrarea orală, biodisponibilitatea sistemică constituind circa 73%; se elimină pe cale renală.
Salbutamolul se absoarbe rapid din tractul gastrointestinal. Se metabolizează la prim pasaj hepatic; majoritatea metaboliţilor sunt inactive. Timpul de înjumătăţire constituie 4-6 ore. Se elimină rapid prin urină sub formă de metaboliţi şi sub formă nemodificată; de asemenea prin masele fecale.
Mentolul este eliminat cu urina şi bila sub formă de glucuronide.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratamentul simptomatic al tusei umede în caz de afecţiuni bronhoobstructive: astm bronşic, infecţii ale căilor respiratorii şi alergie.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Adulţi: câte 10 ml de 3-4 ori pe zi.
Copii cu vârsta peste 6 ani: câte 5 ml de 3-4 ori pe zi.
Copii cu vârsta de la 6 luni până la 6 ani: câte 2,5 ml de 3-4 ori pe zi.

REACŢII ADVERSE

Determinate de guaifenezină
Din partea tractului gastrointestinal: disconfort abdominal, greaţă, vomă.
Au fost raportate cazuri de dezvoltare a urolitiazei la pacienţii care administrau guaifenezină în cantităţi mari.
Determinate de ambroxol: ocazional tulburări gastrointestinale; cefalee, vertij, transpiraţii, erupţii cutanate.Determinate de salbutamol

Sunt posibile: fasciculaţii musculare, palpitaţii, tahicardie, tensiune nervoasă, cefalee, vasodilataţie periferică; rar crampe musculare. Reacţii alergice: bronhospasm paradoxal, edem angioneurotic, urticarie.
Din partea sistemuluicardio-vascular: hipotensiune arterială, colaps.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la componentele preparatului. Fenilcetonuria. Sarcina trimestru I.

SUPRADOZAJ

Simptome: exacerbarea reacţiilor adverse. La administrarea dozelor mari poate să se dezvolte hipokaliemia severă, în caz de supradozare accidentală se efectuează tratament simptomatic şi suportiv.

ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Preparatul se va administra cu precauţie la pacienţii cu cardiopatie ischemică, insuficienţă cardiacă, aritmii, hipertensiune arterială, hipertireoză, epilepsie, glaucom şi diabet zaharat. Pe parcursul tratamentului este necesară monitorizarea concentraţiei potasiului din sânge.
Preparatul nu se recomandă de administrat la pacienţii cu porfirie, deoarece guaifenezină poate conduce ia dezvoltarea porfiriei la animale.
Produsul conţine aspartam. Nu se va administra persoanelor cu fenilcetonurie.

Sarcina şi perioada de alăptare

Administrarea preparatului este contraindicat în I trimestru de sarcină, în trimestrele II şi III de sarcină e posibilă numai dacă beneficiile scontate pentru mamă justifică riscul potenţial pentru făt.
Pe parcursul tratamentului cu Therasil-S™ se va întrerupe alăptarea la sân.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE

Nu se recomandă administrarea concomitentă de salbutamol şi a altor beta-blocante neselective, cum este propranolol^. Inhibitorii MAO şi antidepresivele triciclice potenţează acţiunea salbutamolului şi poate conduce la scăderea bruscă a tensiunii arteriale. De aceea la administrarea acestor preparate se recomandă de respectat un interval de 2 săptămâni după sistarea salbutamolului. Se recomandă precauţie la administrarea concomitentă cu diureticele economisitoare de potasiu.
La administrarea concomitentă a salbutamolului cu digoxina se recomandă controlul concentraţiei plasmatice a digoxinei.

PREZENTARE, AMBALAJ

Sirop câte 60 ml sau 100 ml în flacoane. Câte 1 flacon împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura sub 25C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

3ani.
A nu se utiliza după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

ATENȚIE ! Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.


Produse din aceeasi categorie.


 cutii